Aktuális hírek/fontosak!

GYERMEKVÉDŐ HÍVÓSZÁM: 06 80 630 155
24 órás ingyen hívható telefonszám. Bármilyen gyermeket (kiskorút) érintő veszélyeztetettség esetén!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sajnálattal tudatjuk, hogy:
2017 szeptember 01-től a gyermekorvosi rendeléseken is:
a nem kötelező vizsgálatokért, véleményezésekért és
védőoltásokért díjat kell fizetni  a 284/1997. (XII.23.) Korm. rendeletnek (módosítás:3/2013. (II.14.) Korm.rendelet) megfelelően.
---------------------------------------------
Magyarázat ehhez a kiíráshoz az, hogy a rendszerváltozás után, amikor a háziorvosi és egyéb orvosi tevékenységeket is idézőjeles magán praxisokba engedték működni, az országos egészségbiztosítási pénztár (továbbiakban OEP) listát készített, hogy mi az, amit például egy háziorvosnak térítésmentesen kell végeznie, mivel azt ők (az OEP) finanszírozzák. 1997-ben született meg az első törvény, 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet, mely lehetőséget adott arra, hogy ami nem tartozik a kötelező egészségügyi ellátáshoz, azért térítési díjat lehessen kérni. Ilyen például a nem kötelező védőoltások, melyeket a szülők, ill. betegek önként kérhetnek a háziorvosuktól: influenza elleni oltás, bárányhimlő elleni oltás, meningitiszek elleni oltások, melyeket nem támogat az OEP, hepatitis elleni oltások, stb. Ajánlott beadatási díj maximálisan 2000,- forint. 2013-as törvény egyértelműsítette ezt, amióta gyakorlatilag minden háziorvos már kér díjat. Én eddig nem kértem, bár kérhettem volna. A jelenlegi kiadások és az OEP által juttatott pénz között negatívumok mutatkoznak sajnos, az orvosi rendelő rezsidíja pedig folyamatosan emelkedik. Így rákényszerültünk a díjak bevezetésére. A Csákvár Város Önkormányzata által 50%-ban finanszírozott bárányhimlő és Rotavírus elleni oltások beadása változatlanul díjmentesek maradnak egyelőre. Továbbra is társadalmi munkában látjuk el ezt a feladatot. A veszélyeztetett gyermekeknek járó külön oltások (az influenza ellenit is ideértve) szintén ingyenesek. És még sok kivétel van.
A nem kötelező vizsgálatok és szakvélemények kiadása pedig mindig is fizetős volt. Például a munkaegészségügyi kiskönyvek kitöltése, jogosítványok, engedélyek véleményezése. Az igazolások kiadása is díjmentes, mint például az óvodai vagy bölcsődei alkalmassági igazolások, stb. Kérem Önöket olvassanak utána a neten, vagy kérdezzenek személyesen.
Tisztelettel:  Dr. Varga László
Hétvégeken és ünnepnapokon is kereshetnek délelőtt 10 - 11 óra között a 06-20-9127-720 telefonon! Az ellátás ezeken a napokon vizitdíjas.
Fontos!
Csákváron és Lovasberényben a háziorvosok munkaideje reggel 8 órától délután 16 óráig tart (8 - 16). A rendelési idők orvosonként ettől eltérhetnek. Délután 16 órától reggel 8 óráig ügyelet áll rendelkezésre, csákvári betegeknek Bicskén (Tel: 22-311-104), lovasberényi betegeknek Székesfehérváron (Tel: 22-501-220).
Verebi betegeknek 
Velencén az ügyelet délután 17 órától reggel 7 óráig elérhető (Tel:  311-104).